Sikker opbevaring, Gode råd

Computerskabe til skolen: 5 ting du altid bør overveje

Computerskabe er en praktisk, smart og tyverisikker løsning til opbevaring af IT-udstyr på skoler og institutioner. Et computerskab forlænger udstyrets levetid og gør det nemt at bruge i hverdagen. Der er dog mange ting, man bør være opmærksom på, når man skal vælge de helt rigtige computerskabe, f.eks. skabets indretning, låsetype og ekstraudstyr.

Læs med her og bliv meget klogere på, hvad du altid børe overveje, før du køber computerskabe! Du kan også læse mere om SG Lockers skoleskabe, der er en smart opbevaringsløsning til elevernes personlige computere og mobiltelefoner.

1. Stationært eller mobilt computerskab

Den første vigtige overvejelse handler om, hvorvidt computerskabet skal være stationært eller mobilt. Begge løsninger har forskellige fordele, og dit valg afhænger helt af skolens eller institutionens behov.

Et stationært computerskab kan installeres i eller i umiddelbar nærhed af de lokaler, hvor IT-udstyret skal bruges til daglig. Det betyder, at elever og lærere ikke skal bruge unødig tid, som går fra undervisningen, på at trave op og ned ad gangene for at hente deres tablets.

Hvis det derimod er vigtigere, at computerskabet kan flyttes på forsvarlig og sikker vis, så er et mobilt computerskab en bedre løsning. De praktiske hjul gør det nemt for underviseren at fragte IT-udstyret fra lokale til lokale uden at eleverne f.eks. taber det eller det på anden vis går i stykker.

2. Computerskabets indretning

Ved indkøb af computerskabe er det væsentligt at holde sig skabenes indretning for øje. Det har nemlig stor betydning for den daglige håndtering og brug af skabene.

De fleste computerskabe indrettes som standard med flade hylder, men de bedste skabe kan også fås med smarte laptop-bøjler, der er lige til at stikke computere ind eller ud af, og som holder dem adskilt under opbevaringen. Det mindsker risikoen for ridser og andre skader på skolens udstyr.

Du bør også overveje, hvad skabet ellers skal kunne. F.eks. er det en kæmpestor fordel med strømstik til nem og praktisk opladning af udstyret, så det altid er klar til brug samt lys, der gør det nemt at se, hvad skabet indeholder.

I forhold til indretningen er det også særligt vigtigt at bide mærke i, hvor mange enheder, der kan opbevares i skabet. Er computerskabet en smule dyrere end lignende løsninger, men kan indeholde mange flere tablets eller computere, kan det nemlig være en rigtig god investering i det lange løb.

 

3. Computerskabets låsetype

Det er ikke alle skoler eller institutioner, der ønsker samme låsesystem til computerskabene. Derfor fås de fleste skabe med forskellige låsetyper.

Den mest gængse låsetype til computerskabe er en elektronisk kodelås. Et computerskab med kodelås er praktisk, når skabene skal benyttes af mange forskellige personer i løbet af en undervisningsdag. Her programmeres blot en masterkode samt et antal brugerkoder, der kan benyttes af underviserne.

Skal computerskabet bruges af få personer kan en almindelig FAS-nøglelås være en lige så god løsning. Mange skabe til opbevaring af computere og tablets fås også klargjort til RUKO-lås, så skolens egne nøgler kan bruges i stedet.

4. Computerskabets konstruktion

Computerskabe på skoler er i brug mange gange hver dag. Derfor er skabets konstruktion og den generelle kvalitet særligt vigtig at have in mente, fordi det er afgørende for, hvor længe skabet holder.

Vær f.eks. opmærksom på om computerskabet er lavet af tyndplade-stål eller udført i et mere hårdført materiale. Har det mobile computerskab gode hjul og solide lejer, så hjulene kan dreje uden besvær? Er der beskyttende filt på hylderne, som forlænger IT-udstyrets levetid? Og kan du få service på skabet, hvis det imod al forventning skulle gå i stykker?

Disse og andre spørgsmål er vigtige at kende svaret på, fordi de er afgørende for skabets levetid. Et computerskab af høj kvalitet sparer samtidig skolen for en masse unødige omkostninger til erstatning af tablets eller nye computerskabe.

 

5. Godkendelse og certificering

For de fleste skoler og institutioner er det vigtigt at benytte computer- og sikkerhedsskabe, som er godkendte. Godkendelsen betyder nemlig, at et eventuelt indbrud vil være dækket af forsikringen, og så sikrer certificeringen også, at skabet et forsvarligt at tage i brug, f.eks. at det mobile computerskab ikke vælter under kørsel. Vær derfor altid opmærksom på forsikringskrav og eventuelle certificeringer, så du ved hvordan skolens IT-udstyr er sikret.

Vil du vide mere om computerskabe?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om SafeGroups computerskabe. Ring til os på 86 27 37 44 eller skriv til os via info@safegroup.dk i dag for at høre meget mere.