Sikker opbevaring

Derfor skal du vælge et mobilhotel frem for en mobilkasse

Skal skoledagen være mobilfri, er det vigtigt, at mobilerne er ude af både øje og sind. Derfor vælger mange skoler en simpel løsning, hvor mobilerne samles ind i en såkaldt ”mobilkasse”. Det er dog ikke en tyverisikker løsning, ligesom mobilerne nemt får ridser og andre skader. Disse problemer løses effektivt med et mobilhotel. Hvad det er, og hvorfor det er en smartere løsning, får du svaret på her!

Mobilfrie skoler bør sørge for sikker opbevaring

Mobilfrie skoler er ved at blive et udbredt fænomen: Mange folkeskoler har indført mobilfri undervisning eller helt mobilfrie skoledage. Det giver mere nærværende elever, som også lærer mere i undervisningen, når de ikke bliver forstyrret af aktiviteter på telefonen.

Men med "mobilfriheden" kommer også spørgsmålet om sikker opbevaring af elevernes telefoner i skoletiden. De gængse opbevaringssteder er enten elevernes tasker eller en mobilkasse af plastik eller pap, som troner på lærerens bord.

Men ingen af disse løsninger er tyverisikre, og det kan få negative konsekvenser for skolen. Læs videre og få mere at vide om, hvorfor en mobilkasse bare ikke er nok.

 

En mobilkasse er hverken praktisk eller tyverisikker

Nogle mobilfrie skoler bruger en "mobilramme" eller "mobilkasse" til at opbevare elevernes telefoner i løbet af skoledagen. Mobilkassen placeres som oftest på lærerens bord, imens undervisningen finder sted, hvorefter eleverne kan få dem tilbage, når timen er slut.

I praksis er mobilkassen oftest bare en plastikkasse- eller ramme med eller uden låg, som eleverne kan stikke deres mobiler ned i. Nogle mobilkasser har også en skumindsats til at beskytte skærmene imod ridser og andre skader, mens andre kasser slet ingen foranstaltninger har for at skåne telefonerne.

Skumindsats eller ej, så er en mobilkasse sjældent nogen særlig sikker løsning. Den er nemlig ikke tyverisikker, og så er begrænser den underviserens og elevernes bevægefrihed.

En tyv kan meget let få fingre i alle mobilerne, hvis klassen har forladt undervisningslokalet, og læreren har glemt at låse døren efter sig eller ladet et vindue stå på klem. Selv hvis tyven møder en aflåst dør, er det ikke altid, at han dropper sit forehavende, for mobiltelefoner er et attraktivt bytte. Især i store mængder!

Læs bare denne sag om, hvordan en tyv stak af med alle elevernes telefoner på én gang. Og det bare fordi elever og lærere have forladt klasselokalet for en kort bemærkning.

 

Men hvad så, hvis læreren bare tager mobilkassen med sig?

At tage mobilkassen med, når eleverne forlader lokalet, virker umiddelbart som en god idé. Men i praksis bliver det hurtigt bøvlet: Kassen skal slæbes med ud på boldbanen eller med ind i gymnastiksalen, tages med til it-lokalet eller på biblioteket. Og så skal læreren huske at holde øje med kassen i undervisningen, så ingen uvedkommende kan få fingre i telefonerne.

Den lærer, der bærer mobilkassen kan også let komme til at tabe den undervejs og derved gøre skade på elevernes dyre smartphones. Det betyder en potentiel konflikt med elevernes forældre, fordi skolens forsikring sandsynligvis ikke dækker tabet.

Det bliver mange forældre frustrerede over at opdage, når deres børns telefoner bliver stjålet, smadret eller på anden måde bliver ødelagt. Det kan medføre et kollektivt pres fra forældrene om, at skolen skal afholde udgifterne til reparation.

En mobilkasse er altså hverken rigtigt praktisk eller sikret imod uheld og andre skader. Og så er den slet ikke tyverisikker.

 

Mobilhotellet gør livet svært for tyven

Til forskel fra en mobilkasse sikrer et "mobilhotel" eller "mobilskab" en nem og tryg mobilfri skoledag. Et mobilhotel er et tyverisikkert stålskab, som har plads til opbevaring af omtrent tredive telefoner. Eleverne kan selv placere deres mobiler på hylderne i skabet ved timens eller skoledagens begyndelse, hvorefter det aflåses.

Fordelen ved mobilhotellet er, at det boltes fast til væggen, så en potentiel tyv ikke kan løbe med alle telefonerne på én gang. Det vil også være alt for besværligt og tidskrævende for tyven at bryde skabet op eller fjerne det fra væggen uden at blive opdaget. Derfor undgår de fleste tyveknægte at give sig i kast med denne slags stålskabe.

Mobilhotellet gør den mobilfri skoledag nem

For lærere og elever betyder mobilhotellet, at der ikke er noget at bekymre sig om, hvis klassen forlader lokalet for at gå på biblioteket eller for at have undervisning andre steder på skolen. Der er ingen mere eller mindre tunge plastikkasser at slæbe med og ingen telefonrammer at holde et vågent øje med i undervisningen.

Samtidig sikrer et mobilhotel, at skolen ikke er ansvarlig for skader på elevernes telefoner. Eleverne kan selv lægge telefonerne ind og tage dem ud af mobilhotellet, og der er ingen som kan tabe en mobilkasse eller komme til at skubbe en telefonramme med tyve smartphones på gulvet.

Mobilhotellet er derfor en tyverisikker løsning på mobilopbevaring, som gør skoledagen nemmere og mere tryg. Hvis du vil vide mere om, hvad effektiv mobilopbevaring betyder for undervisningen og elevernes faglighed, så læs om Særslev Hårslev Skolens erfaringer med mobilhotellet.