Sikker opbevaring

Et nøgleskab øger sikkerheden og giver bedre overblik over nøglerne

Nøgler har det med at forsvinde. De lever ofte deres eget liv blandt medarbejderne på din arbejdsplads og opbevares som regel i skuffer og skabe, når de ikke er i brug. Med det resultat, at de bliver væk – eller bliver stjålet. Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du undgår, at nøglerne forsvinder ud i det blå (eller at tyven bruger dem under et indbrud).

Uforsvarlig opbevaring af nøgler har konsekvenser

Det kan virke som en ubetydelig detalje. Men det kan hurtigt gøre hverdagen mere besværlig, hvis dine nøgler bliver væk. Samtidig skaber det et stort sikkerhedsmæssigt kaos, hvis uvedkommende, f.eks. en tyv, får adgang til arbejdspladsens nøgler.

De giver adgang til mange forskellige skuffer, skabe, lokaler og bygninger, hvor du f.eks. opbevarer fortrolige dokumenter, computere, værktøj eller andre værdigenstande.

Derfor kan det have store konsekvenser, hvis du ikke opbevarer nøglerne forsvarligt.

Når din arbejdscomputer bliver stjålet, skal der ikke kun indkøbes en ny. Det kan også betyde, at du mister vigtige opgaver eller projekter, som ikke er til at få tilbage (eller som kræver meget arbejdstid at genskabe). Hvis en nøgle er blevet stjålet, betyder det samtidig, at hele låsesystemet skal udskiftes (og dermed flere udgifter for din arbejdsplads).

 

Forsikringen dækker ikke altid

Især på autoværksteder kan uforsvarlig opbevaring af nøgler have konsekvenser. Der er mange nøgler i omløb. Det betyder, at kundernes biler f.eks. kan blive stjålet, mens de er til reparation.

Og i værste tilfælde kan det gå så galt som i sagen, hvor værkstedsejeren blev dømt erstatningsansvarlig for i simpel uagtsomhed at have ladet bilnøglerne ligge frit fremme.

Overholder din arbejdsplads ikke de gældende forsikringskrav, risikerer du faktisk også, at forsikringen ikke dækker ved tyveri og indbrud. Især hvis vigtige nøgler ikke er opbevaret korrekt. Simpelthen fordi de er alt for lettilgængelige for tyven.

Det gælder både på autoværkstedet, på kontoret, i restauranten og på hotellet. Vær derfor sikker på, at opbevaringen af nøgler lever op til forsikringskravene – ellers kan et indbrud blive en dyr fornøjelse.

Overvej et forsikringsgodkendt nøgleskab

Med et nøgleskab kan du til gengæld være sikker på, at alle nøgler – uanset om det er kundernes eller dine egne – bliver opbevaret på forsvarlig vis.

Fordelene ved et godkendt nøgleskab er, at forsikringen dækker, hvis tyven f.eks. bryder skabet op og bruger nøglerne til at skaffe sig adgang til andre lokaler eller værdigenstande.

Med et nøgleskab får du samtidig bedre overblik over alle nøglerne, og du har nemmere ved at holde styr på dem i hverdagen. Så opdager du også langt hurtigere, hvis nogle nøgler er blevet væk. Simpelthen fordi de mangler i nøgleskabet – der, hvor de hører hjemme.

Vil du have vejledning i valg af nøgleskab?