Sikker opbevaring

Hurra for Dagmartærten! Den har tyverisikret skolernes IT-udstyr

Det er ikke til at se det, men den ydmyge Dagmartærte har faktisk været med til at tyverisikre danske skolers IT-udstyr. Det startede som en idé, der blev født over en sådan Dagmartærte på et møde i Silkeborg i 2004. Dengang stod flere skoler nemlig med et irriterende praktisk problem omkring tyverisikker opbevaring af elevernes klassesæt.

Dagmartærten fik tankevirksomheden i gang

For hvordan kunne de effektivt:

 • Transportere skolens klassesæt af computere rundt mellem de forskellige lokaler
 • Sikre at computerne ikke fik skader, og altid var klar til brug i undervisningen
 • Undgå at tyve nemt kunne løbe med al IT-udstyret under et indbrud

Med tankevirksomheden godt hjulpet på vej af den sukkerfyldte Dagmartærte, kom vi frem til, at det krævede et transportabelt sikringsskab, der kunne:

 • Rumme de mange computere
 • Oplade computerne inde i skabet
 • Aflåses forsvarligt, når skabet stod i depot
 • Spændes fast til væggen i depotet

På den måde var computere og tablets både godt beskyttede i dagligdagen, og blev ladet op, når de ikke var i brug. Samtidig kunne tyvene ikke bare trille afsted med skabet og dets indhold.

Det mobile computerskab – MobileSafe – var født. I hvert fald i tankerne.

 

Vi lyttede til de danske skoleledere

Efterfølgende fulgte et stykke udviklingsarbejde, hvor vi sammen med gode samarbejdspartnere bestående af en kreds af sikkerhedsansvarlige og danske skoleledere fik designet på plads.

Vi lyttede til de konkrete behov, der var ude på skolerne i dagligdagen, og derfor kom designet af det mobile computerskab til at se sådan ud:

 • Kravet om sikker opbevaring er klaret med praktiske bøjler, så computerne kan opbevares lodret på hylderne. Det giver plads til flere enheder end i de gængse computerskabe, og nem adgang til hver enkelt computer.
 • Opladningen foregår med en strømskinne til alle opladerne, samt en ventilator, så skabet ikke bliver for varmt.
 • Til aflåsning kan der vælges mellem flere forskellige låsesystemer, f.eks. elektronisk kodelås eller klargøring til skolens systemnøgler.
 • Sikringen af skabet, når det står i depot, er løst med et særligt sikringsbeslag. Vores dygtige tekniker Henrik viser, hvordan det sættes op i videoen herunder.

Derfor er mobile computerskabe stadig et hit

Siden den første Dagmartærte blev spist, er det gået stærkt. I dag er vores mobile computerskabe i daglig brug på skoler i hele Danmark.

Og der er mange, som er glade for lige netop denne løsning til opbevaring af IT-udstyret. Læs f.eks. hvad Freddy Fisker fra Kragelundskolen synes om de mobile computerskabe:

”MobilSafe-skabene signalerer sikkerhed, de er meget robuste, og så er skabene enkle og uden en masse overflødigt udstyr, der kan gå i stykker med tiden. Vognene er gode at køre med, selv om de er tunge – så den pondus må jeg hellere give de helt rigtige hjul. Skabene bliver leveret med en god, kraftig lås og et robust vægmonteringsbeslag kan tilkøbes – og så til en fornuftig pris”.

Freddy Fisker, Admin. Leder, Kragelundskolen

Vil du have transportabel opbevaring af it-udstyret?