Sikker opbevaring

Stop krænkende billeder i omklædningsrummet med et mobilskab

Krænkende billeder taget i eller tyveri af mobiltelefoner fra omklædningsrummet, bliver et større og større problem i hverdagen på danske skoler. Læs her, hvordan mobilskabe kan skabe større tryghed og bedre sikkerhed omkring skolens omklædningsrum.

Flere skoler oplever, at eleverne tager krænkende billeder

Smartphones med kameraer er kommet for at blive. Men konsekvenserne kan være uoverskuelige for både skolen og eleverne. For ikke alene kan mobiltelefonen nemt stjæles, når den efterlades i omklædningsrummet. Risikoen for at der bliver taget krænkende billeder, der kan bruges til mobning og andre ubehageligheder, øges også, når mobiltelefonen inviteres med ind i omklædningsrummet.

I februar 2019 rapporterede DR Nyhederne om flere tilfælde, hvor elever har taget krænkende billeder af hinanden i skolens omklædningsrum. En efterfølgende rundspørge blandt danske skoleledere viser, at op mod 30 skoler har oplevet lignende episoder.

Ifølge Red Barnet og Børns Vilkår kan det reelle tal for, hvor mange børn, der er blevet udsat for krænkende billeder i omklædningsrummet, være langt højere end, hvad der er kommet for dagen. Det er fordi, de fleste børn og unge ikke går til lærere eller forældre for at informere om krænkelserne.

 

Nødvendigt med mobilforbud i omklædningsrummet

Skolelederforeningen og flere børneorganisationer opfordrer derfor til at indføre mobilforbud i omklædningsrummet, dog med dét in mente, at skolen skal tage en snak med eleverne:

"Mobiler har ikke noget at gøre i omklædningsrum på skoler. Men hvis man laver et forbud, som jeg synes, man skal, er det vigtigt, at man får en snak med eleverne om, hvorfor man har lavet et forbud om det", siger Dorte Andreas, næstformand for Skolelederforeningen, til DR Nyhederne.

Flere skoler har efterfølgende fulgt Skolelederforeningens anbefaling og indført mobilforbud i omklædningsrummet. Risikoen for at blive ufrivilligt fotograferet eller filmet kan nemlig skabe stor utryghed blandt skolens elever.

Især når eleverne befinder sig i særligt sårbare situationer i skoletiden, som f.eks. under badning i omklædningsrummet. Her er det altid den voksnes ansvar, at mobilen ikke kommer frem.

Så selvom det er elevernes egne private telefoner, der bliver brugt til at tage billeder, er det skolens ansvar at sikre et trygt miljø i hele skoletiden – og altså også, når eleverne klæder om efter idræt.

 

Mobilhotellet forhindrer krænkende billeder i omklædningsrummet

Et mobilforbud sikrer, at skoledagen forbliver tryg og at eleverne ikke uforvarende bliver ofre for krænkende billeder. Men hvordan opbevarer man bedst og mest sikkert elevernes telefoner imens de klæder om?

Mobilhotellet – også kaldet et mobilskab – kan sikre, at ingen elever risikerer at blive ofre for krænkende billeder i omklædningsrummet. Mobilhotellet er nemlig et tyverisikkert stålskab, som er særligt udviklet til sikker opbevaring af mobiltelefoner i skoletiden. Når telefonerne befinder sig i mobilskabet er der heller ingen fare for, at telefonerne bliver stjålet eller beskadiget.

Mobilhotellet sikrer også:

  • Mere opmærksomme og lærevillige elever
  • Bedre arbejdsbetingelser for skolens lærere
  • En tryggere og mere nærværende skoledag

Kontakt os i dag for at høre mere om Mobilhotellet eller læs indlægget om, hvordan sikker mobilopbevaring har øget faglighed og fællesskab på Særslev Hårslev skolen.

Vil du gøre omklædningsrummet tryggere?