Tyverimærkning, Nyheder

Synlig tyverimærkning med UV-funktion gør det lettere at stoppe tyven

Organiserede kriminelle har alt for let ved at stjæle it-udstyr, værktøj og andre værdifulde ting. Og politiet har svært ved at få dem sigtet og dømt for forbrydelserne. Men nu bliver det måske nemmere. Løsningen? Tyverimærkning med UV-funktion. Læs videre og bliv meget klogere på, hvad det går ud på (det kan faktisk også hjælpe dig med at få dine ting tilbage).

Indbrudstyvene har frit spil

De slår til, når du mindst venter det: indbrudstyvene.

Mange af dem er organiserede kriminelle, der stjæler el-værktøj, computere, designermøbler og andre kostbare ting for store summer. Og de har alt for let ved det. Faktisk har de nærmest frit spil.

For politiet har svært ved at få dem sigtet og dømt for deres gerninger. Det er der flere forskellige årsager til – men der er især ét åbenlyst problem, som skærer i øjnene (og som du faktisk kan gøre noget ved): Tingene er ikke tyverimærkede.

Når tingene enten slet ikke er mærkede, eller er mærket på en måde, så det ikke umiddelbart kan ses, hvem den retmæssige ejer er, er det ikke muligt at knytte de stjålne effekter til et konkret indbrud. Og dermed har politiet ikke beviser nok til at tilbageholde de skyldige.

Synlig tyverimærkning med UV-funktion gør en forskel

Her er synlig tyverimærkning med UV-funktion en kæmpe hjælp for politiet. For dels lyser UV-effekten op, når politiet lyser ind i bilen med en UV-lygte. Og dels fremgår det tydeligt af tyverimærkningen, hvem ejeren er. Se selv på billederne og i videoen, hvor nemt det er at få øje på.

Det gør selv de mest opfindsomme bortforklaringer lette at feje at bordet. Særligt hvis det er til at se, at effekterne stammer fra et indbrud, som allerede er blevet anmeldt.

Med sikre beviser kan politiet anholde de skyldige med det samme – og har en meget bedre chance for at få dem dømt for indbruddet.

Frem for at være i tvivl om, hvem tingene tilhører, kan politiet også nemt identificere din arbejdsplads som den retmæssige ejer. Og så kan din virksomhed meget hurtigere få stjålne arbejdsredskaber og andet værdifuldt udstyr tilbage.

 

Sådan virker UV-funktionen i tyverimærkningen

Synlig tyverimærkning med UV-funktion er den samme, gode mærkningsløsning, som du kender. Bare med tilføjelse af den nye UV-funktion. Den gør mærkningen endnu mere effektiv og hjælper samtidig politiet i opklaringsarbejdet.

UV-funktionen gør det nemt for politiet at opdage stjålne effekter, og så er den svær at fjerne for tyven. Så selvom det skulle lykkes for en ihærdig indbrudstyv at fjerne den synlige mærkning ved at ødelægge overfladen på den stjålne genstand, sidder UV-funktionen tilbage.

Og den vil afsløre ham, når han forsøger at sælge tyvekosterne videre. Eller hvis politiet finder frem til ham inden, han når så langt.

 

Det nytter at bruge tyverimærkning (med UV)!

Synlig tyverimærkning med UV-funktion gør dine værdier værdiløse for tyvene. For de bliver langt mere risikable at stjæle, når det er nemt for politiet – ikke kun i Danmark – at opdage dem og nemt at se, hvem tingene tilhører. Samtidig med, at de bliver næsten umulige at sælge videre.

Når risikoen for at blive snuppet på vej over grænsen med bilen fuld af sporbare tyvekoster er så meget større, lader den kloge tyv dine ting stå. For han er ude efter et nemt bytte, der ikke kan spores til et konkret indbrud.

Hjælper vi alle os selv, hinanden og politiet ved at bruge synlig tyverimærkning med UV, gør vi livet surt for de internationale tyvebander. Og tænk på, hvor dejligt det ville være hver dag at kunne møde på arbejde og være sikker på, at dine ejendele er der, hvor du efterlod dem i går.

Vil du også gøre det lettere at stoppe tyven?