Case, Tyverimærkning

Tyverimærkning – gør som Horsens kommune!

Hos Horsens kommune har de forstået vigtigheden af tyverimærkning af deres udstyr. Kreativiteten er stor, og selv robotstøvsugere, kanoer og inventaret i fællesarealerne i kommunens plejehjem er blevet tyverimærkede. Det virker både præventivt, og sender et klart signal til alle – og især tyvene – om, at hos Horsens kommune passer de på deres ting. Læs med her og bliv inspireret!

 

Danske kommuner er bedst til tyverimærkning

Med en rystende lav opklaringsprocent på kun 1 ud af 20 indbrud, har politiet brug for al den hjælp, de kan få i kampen mod indbrudstyvene. Her fremhæver politiet selv netop tyverimærkning som et af de allervigtigste våben.

For ved at tyverimærke alle værdifulde effekter, bliver det nemmere for politiet at skabe forbindelse mellem et konkret indbrud, og de gerningsmænd som politiet finder effekterne hos. Samtidig øges chancerne for, at du får dine effekter igen – også hvis det f.eks. er et stykke værktøj, du eller en af dine medarbejdere har fået glemt hos en kunde.

Er der nogen, som ifølge politiet er gode til at mærke deres værdigenstande, inventar og arbejdsredskaber, så er det de danske kommuner – og i særdeleshed skolerne. Her har tyverimærkning i årevis været en fast del af anskaffelsesproceduren for alt nyt inventar og udstyr.

Her er især Horsens en af de kommuner, der for alvor er et lysende eksempel på gode mærkningstraditioner. En tradition som både andre kommuner og masser af private erhvervsdrivende kan lære noget af.

Styres centralt af risikorådgiverne

I Horsens Kommune har deres særlige Risiko & Forsikring-afdeling valgt at indkøbe tyverimærkning centralt. Derved bliver det nemt for de enkelte afdelinger at få fat i mærkningen, uden hverken at skulle indkøbe eller betale for det selv.

Kommunen har også allerede for flere år siden sendt en plastikboks med tyverimærker ud til alle institutioner. Sammen med boksen fulgte en række gode råd og vejledninger om, hvordan medarbejderne kunne bruge de forskellige mærkningstyper. Det betød, at der kom meget mere fokus på at mærke alt det inventar, der ikke blev mærket fra centralt hold. F.eks. fjernsyn, spillekonsoller, værktøj og musikinstrumenter.

Ja, selv robotstøvsugere, symaskiner og kanoer er i dag blevet mærket – og overalt i de forskellige afdelinger er kreativiteten stor. Og nye erfaringer deles hurtigt på tværs af kommunens afdelinger.

Husk tyverimærkningen i ældreområdet

Et af de steder, hvor Horsens Kommune for alvor har haft glæde af mærkningen, er ældreområdet. Her står bygningerne oftest åbne en stor del af døgnet. Derfor er det er nemt for tyve at liste sig ind og fjerne både møbler, billeder fra væggen og sågar lamper. Især om aftenen, når der ikke er så meget personale til stede.

Den trafik er stoppet helt, efter blandt andet møbler er blevet brændemærket, og lamper, billeder og andre værdigenstande er blevet mærket med andre former for tyverimærkning.

 

Signalerer, at vi har styr på vores ting

Dette stop i tyverierne fra kommunens ældreinstitutioner er nok det mest håndgribelige eksempel på, hvordan Horsens kommunes målrettede strategi med tyverimærkning har båret frugt. For ellers har kommunen ikke nogen statistik over effekten af tyverimærkningen.

I sig selv giver tyverimærkningen også en masse andre fordele:

  • Alle kan nemt se, hvor tingene hører til
  • Politiet kan nemt se, hvor fundne koster kommer fra
  • Det bliver sværere for tyvene at omsætte tyvekosterne

Samtidig sender det et klart signal til alle om, at de holder styr på deres ting hos Horsens Kommune.

Gør som Horsens kommune

Følger flere – både offentlige og private – Horsens kommunes målrettede strategi for mærkning, får politiet meget lettere ved at opklare indbrud. Det vil øge opklaringsprocenten og dermed respekten, samt gøre det meget sværere at være indbrudstyv.

Det kan vi hjælpe dig – og politiet – med hos SafeGroup. Kontakt os i dag, så du kan komme i gang med at sikre dine værdier og opnå nogle af de mange andre fordele ved en effektivt og gennemtænkt mærkningsstrategi.

Skal du tyverimærke din kommunes ting?