Tyverimærkning, Nyheder

Tyverimærkning kan hjælpe politiet med at opklare indbrud

Igennem de sidste to måneder har SafeGroup taget kontakt til alle landets politikredse for at høre nærmere om politiets forebyggende arbejde mod indbrud og tyveri. Alle de personer, vi har talt med, mener, at tyverimærkning er en central del af den samlede indsats, særligt når det handler om forebyggelse af tyveri, men også i opklaringsarbejdet. Læs med her og få flere detaljer!

Tyverimærkning: Vigtig for forebyggelsen

Tyveknægte har stadig kronede dage hos mange private virksomheder, på byggepladser, skoler og hos institutioner, der ligger inde med letomsættelige værdier, f.eks. computere og tablets. Her kan tyverimærkning spille en vigtig forebyggende rolle.

Hos politiet anses tyverimærkning for at være en central del af den samlede værktøjskasse, når det handler om sikring mod tyveri hos både virksomheder, institutioner og privatpersoner. Tyverimærkning har nemlig ofte en stor præventiv effekt, fordi det er besværligt for tyven at fjerne. Det kan betyde, at han helt opgiver at bryde ind eller stjæle noget.

 

Politiet er glade for synlig mærkning og UV-lys

I vores rundspørge hos politikredsene blev den synlige tyverimærkning fremhævet på grund af den præventive effekt på tyveri og indbrud.

iMark er f.eks. en synlig mærkningstype med skjult underskilt, der fungerer som en slags "sladrehank". Hvis forskiltet fjernes af tyven, vil det gule underskilt stadig sidde tilbage og "sladre" om ejermanden.

Politiet er også glade for tyverimærkning med UV, fordi det er nemt at tjekke med en UV-lygte, om værdigenstandene er mærket.

EtchMark er en permanent mærkningstype med UV-sporstof. En af fordelene ved EtchMark er, at mærkningen bliver siddende, selvom den synlige farve slides af. For politiet betyder det blandt andet, at de nemt kan identificere ejeren og levere stjålne effekter tilbage.

Læs meget mere om de forskellige mærkningstyper her: "Guide: Sådan vælger du den 'bedste' tyverimærkning".

 

Mærkning gør også hverdagen lettere

Men det er ikke kun politiet, som er glade for tyverimærkning. Mærkning kan nemlig også bruges som et redskab til at skabe orden og holde styr på tingene i hverdagen.

Med farvekoder på tyverimærkningen kan håndværkeren f.eks. holde styr på, hvilket værktøj der hører til i hvilke biler. Eller IT-afdelingen kan identificere den enkelte computer ved at angive det løbenummer på computerens mærkning, som den har i firmaets database.

Med tydelig tyverimærkning bliver udstyr og materiel også en del af firmaets branding, når medarbejderne er ude hos kunderne. Det gør at borgere, kunder og samarbejdspartnere tydeligt kan se, at I passer godt på jeres ting (og det reflekterer de produkter eller ydelser I leverer).

Tyverimærkning kan hjælpe med at opklare flere indbrud

Politiet oplever generelt, at kommuner, skoler og en del private virksomheder er gode til at få tyverimærket IT-udstyr og andre værdier. Hvis din arbejdsplads falder ind under denne kategori, så kan vi hermed overbringe rosen fra politiet. Der er dog, som bekendt, altid plads til forbedring.

Udover at virke præventivt imod indbrud og tyveri og gøre det nemmere for politiet at levere stjålne værdier tilbage til rette ejermand, er politiet også glade for tyverimærkning af en anden grund. Mærkning kan nemlig hjælpe dem med at opklare flere indbrud.

Med tyverimærkning er det langt nemmere for politiet at knytte fundne tyvekoster og kriminelle til et konkret indbrud, og det højner chancen for at både tyv og hæler kan straffes. Samtidig øger synlig mærkning med tydelig ejerinformation chancerne for, at I får jeres effekter igen.

Vil du gøre tyvens liv sværere med mærkning?